Hoe creëer je een fijne en relaxte werkplek als hoog sensitief persoon?

De volgende tips zullen zeker bijdragen aan een goede balans tussen werk en privé. Misschien zit er nog een tip bij voor je of heb je zelf nog een leuke tip? Laat het dan weten in de comments.

 • Probeer een zo positief en open werkhouding aan te nemen. Sociaal, hulpvaardig (binnen je eigen grenzen) en een enthousiaste houding ten opzichte van je werk. Je dient hierbij wel het gevoel te hebben dat je werk je energie geeft en niet te veel energie neemt.
 • Indien mogelijk en wenselijk luister dan naar rustige muziek en zorg voor een goed werk klimaat.
 • Is je werkomgeving een beetje groen? Met een plant of verse bloemen kom je een heel eind.
 • Let op wat je eet en drinkt tijdens je werk. Lichte snacks, kruidenthee of vers fruit zijn ideaal.
  Heb je een zittend beroep, let dan goed op je zithouding en goede stoel. Af en toe even opstaan 
  en wat rondlopen is een must als je lange dagen achter een pc maakt.
 • Misschien is een computerbril ook een goed idee. Een computerbril is voorzien van een speciaal glas met een blauw filter. Zelf heb ik een computerbril op sterkte van Charlie Temple. Ik moet zeggen het bevalt mij prima. Het licht van mijn pc is veel zachter en ik heb minder snel last van vermoeide ogen met deze bril. (niet gesponsord)
 • Benut ook een klein deel van je pauzes met het lezen van een ontspannend boek of magazine. Al is het maar vijf minuten.
 • Heb je de mogelijkheid om op flexibele tijden te werken, experimenteer dan daar mee en kijk wat het beste bij jou past.
 • Maak een werk schema aan het begin van de dag.
 • Heb je een stressvolle baan, houd dan wel vinger aan de pols en plan -zoveel als in je vermogen ligt- vrije dagen in. Het beste doe je dit aan het begin van het nieuwe jaar. Maar ook bijvoorbeeld bij een maandelijkse planning is het niet zo moeilijk om vrije tijd in te plannen. Het is wel top prioriteit voor je om hier aandacht aan te besteden.
                                                     
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s