Tips voor een relaxte slaapkamer

Hoe ziet jouw slaapkamer er op dit moment uit? Netjes opgeruimd, of kleding op de grond, onder het bed of half hangend uit lades en kasten? Indien het een rommeltje is, pas dan de volgende tips toe en ervaar het verschil. Een slaapkamer die opgeruimd is en fris ruikt naar….. frisse lucht laat je slapen als een roos. Kom, laten we aan de slag gaan met de volgende tips!

  • Maak er een gewoonte van dat je kleding  elke dag op ruimt, dus in de was of in de kast!
  • Leg dingen die je gebruikt hebt meteen weer terug op hun vaste plek. Extra haken aan je deur zijn al een eenvoudige oplossing en zorgen er voor dat je vloer vrij blijft.
  • Slaap met het raam een stukje open ’s nachts, al is het maar een klein kiertje. Frisse lucht zorgt ervoor dat je dieper slaapt. Sla na een heerlijke nachtrust je bed helemaal open. En ben je helemaal tip top klaar om de deur uit te gaan, trek dan nog even je bed dicht. Een opgemaakt bed doet je slaapkamer groter lijken en is ook uitnodigend voor een volgende ontspannende nacht.
  • Zorg dat de ruimte onder je bed zoveel mogelijk leeg is. Dit zorgt ervoor dat de lucht vrij kan stromen en het is makkelijk bij het schoonmaken.
  • Creëer symmetrie, door bijvoorbeeld aan iedere kant van het bed een nachtkastje met dezelfde lamp neer te zetten. Het zorgt voor rust in je slaapkamer.
  • Laat het licht zoveel mogelijk overdag in je slaapkamer komen. En maak het in de nacht zo donker mogelijk. Een donkere slaapkamer is heel belangrijk voor de kwaliteit van onze slaap.
  • En natuurlijk niet te vergeten onze elektronica. De slaapkamer is eigenlijk verboden terrein voor je t.v., smartphone, laptop, i pad etc. etc. Je nachtrust raakt echt verstoord met al die apparatuur. Het is wetenschappelijk bewezen dat we namelijk niet volledig tot rust komen als we dit soort apparaten in onze slaapkamer hebben.
  • Zorg voor een relaxte sfeer met groen en blauw nuances. Dit kan door middel van kussentjes, gordijnen, dekbedovertrek of een muur geverfd in heel licht groen. Diverse nuances wit geeft ook altijd een rustgevend effect.

Dit zijn slechts enkele tips. Ik hoop dat ik je op weg geholpen heb zodat ook jouw nachtrust ongestoord vanavond kan beginnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s